top of page

כמה עולה פעילות משפיענים? חדשות הדיגיטל לניהול שיווק, 10.3.25

תמונת הסופר/ת: נעמי כרמי - מנכ"לית דה ליסטנעמי כרמי - מנכ"לית דה ליסט

רק החדשות שבאמת מזיזות את המחט!

מבית דה ליסט - התאמת פתרונות, כלים ואנשי דיגיטל.

מהדורה שבועית 10.3.25.


אמ;לק:

  • הכי חשוב השבוע: אם אי אפשר באמת לבנות מחירון לפעילויות משפיענים... איך הצלחנו?

  • מי משפיעה יותר על החלטות צרכניות - פייסבוק או טיקטוק?

  • יוטיוב היא כוח עולה חשוב בטראפיק מגוגל - איך משתמשים בה נכון?

  • וקטנות לסיום בסימן AI - עם שילוב טקסט בתמונות AI והקרינג' של פרסומות AI.


הכי חשוב השבוע: מחירון משפיענים? איך אפשר?


איך אפשר להבין מהי העלות של משפיעני/ת?
לא כל המשפיענים שווים זה לזה (אבל כולם שווים כסף)

אי אפשר באמת לפרסם מחירון משפיענים. נכון?

יש הרבה יותר מדי משתנים.


אין דין מובילת דיעה עם 5,000 עוקבים שמדברת על פיתוח כלי AI בלינקדאין - כדין משפיען אוכל עם 5,000 עוקבים בטיקטוק, נכון?

איך אפשר להשוות פוסט בפייסבוק לריל וסטורי באינסטגרם?

או בין מובילת דיעה מנוסה שלא פותחת מצלמה בלי תשלום ורצוי גם אחוזים ממכירה, לבין משפיען טרי טרי שמתרגש לקבל את המוצרים החינמיים הראשונים שלו?


וחוץ מזה, מי בכלל יודע כמה משפיענים מקבלים על כל חבילת תוכן? או כמה מובילי דיעה דורשים על ריטיינר שמשולב בו קוד קופון, חוץ מהאחוזים מהמכירות? העסקאות האלה לרוב נעשות תחת NDA, בלי פרסום.


ולכן, אין ספק שהמחקר שאני הכי גאה בו בתקופה האחרונה הוא זה שמתמצה בקישור הבא:



רגע, אז איך הגענו לתמחורים האלה?


לקחנו את העסקאות שאנחנו מכירות מבפנים - אלו של לקוחות ייעוץ שלנו (תחת חיסיון שם מלא, כמובן), ואלו של מנהלות/י משפיענים שאנחנו מחברות ללקוחות.

זה מידע "קשיח", אנחנו יודעות בדיוק כמה כסף עבר מיד ליד.

הוספנו סקר חשאי בין כמה סוכנויות ופרילאנסים שלא העבירו דרכנו את העסקאות, אבל ענו.

ושילבנו עם מידע שכן נחשף - מהארץ ומהעולם.


ערבבנו היטב, תיבלנו בהבנה של השוק, והרי לכם - מחירון!

הוא לא מושלם, כמובן - כללנו רק את הדוגמאות הכי נפוצות לעסקאות משפיענים. יכול מאוד להיות שתשלמו יותר או פחות.

והוא כמובן לא כולל עסקאות שנעשות דרך חברות תיווך, או סוכנויות משפיענים, שמתנהלות קצת אחרת.


אבל הוא בהחלט, בהחלט נותן קצת מבט פנימה.


ואם כבר מבט פנימה, אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולענות על 3 שאלות שחוזרות בקרב לקוחות הייעוץ האישיים שלי:


מה עדיף, מנהל/ת משפיענים או סוכנות משפיענים?


מה עדיף, מנהל/ת משפיענים או סוכנות משפיענים?
לא כל סוכנויות המשפיענים הם כרישים (אבל חלק כן)

כמעט תמיד עדיף לעבוד עם מנהל/ת משפיענים.


סוכנויות משפיענים הן יופי של קיצור דרך - יש להן את המידע על כל מובילת ומוביל דיעה, את התמחורים ואת החוזים מוכנים. מגדירים בריף, בוחרים מהרשימות והופ - אנחנו כמעט בדרך.


מה הבעיה?


שסוכנויות מעדיפות תמיד את דרך העבודה הכי נוחה להן - עבודה בקמפיינים נקודתיים, עם כמה משפיענים גדולים או הרבה מאוד קטנים.


הן לרוב לא ייעצו לכם לצמצם את כמות המשפיענים, לבחור רק את הכי רלוונטיים, או לבנות שיתוף פעולה ארוך טווח עם אחוזי מכירה בתוך החלק המשמעותי בעסקה.

והרבה פעמים, כמו שאני מזכירה פה בהרבה מהמחקרים, אלה פתרונות מתאימים הרבה יותר. במיוחד למותגים קטנים ובינוניים.


אז אם אתם מותג גדול ומתוקצב, ורוצים להגיע מהר לחשיפה גבוהה - סוכנויות משפיענים הן דרך מעולה.


אבל אם אתם מותג קטן או בינוני, או שאתם מחפשים פתרון ווין-ווין לטווח אורך יותר מקמפיין - לכו על מנהל/ת משפיענים.


בסופו של דבר, תשלמו לרוב אותו דבר על עבודת המחקר, בחירת המשפיענים והניהול שלהם...

וכיוון ששילמתם ישירות על העבודה, היא לרוב תיעשה ברמה הכי גבוהה. והיא תיעשה מתוך ההבנה הכי טובה של המותג ושל מה שאפשר וכדאי להשיג, לא מתוך החתירה לעמלה הבאה.


מה עדיף, כמה ננו / מיקרו משפיענים או אחת/ד עם חשיפה גבוהה?


כמעט תמיד עדיף כמה קטנים יותר, במיוחד לאורך זמן, על פני זבנג-וגמרנו עם כוכב/ת.


כוכבים עם חשיפה בינונית-גבוהה (50,000 עוקבים ומעלה) הם, שוב, דרך נהדרת לחשוף את המוצר שלכם בצורה חד פעמית לקהל גדול. והן/ם לרוב גם יודעים למכור בצורה טובה ואפקטיבית.


א-ב-ל...


כל המחקרים מהשנתיים האחרונות מראים שלחשיפה חוזרת בקרב ננו (1000-5000 עוקבים) או מיקרו (5000-10000 עוקבים) משפיענים, עם קהל נאמן ומעורב יותר, יש השפעה הרבה יותר משמעותית למכירות. בנוסף, הקטנים יותר נוטים להיות אותנטיים יותר, ולכן גם אמינים יותר.


אז אם אתם עמותה מוכרת עם מסר חד-פעמי, או מותג גדול עם מוצר חדש - משפיענ/ית אחת גדול/ה תעשה עבודה מצויינת.


אם אתם מותג קטן או בינוני, ורוצים זרם קבוע של לידים או רוכשים - כמה משפיעני מיקרו או אפילו ננו יעשו עבודה משמעותית יותר. בתנאי שיש להם קהל רלוונטי, כמובן.


איך אפשר להוריד את המחיר של פעילות משפיענים?


אין נוסחת קסם, כמובן, אבל יש שני פתרונות יעילים:



  1. קמפיין ממומן - הרבה פעמים מובילי דיעה, במיוחד עם פחות מ-10K עוקבים, ישמחו להוריד מעט במחיר אם תציעו ליצור קמפיין ממומן שמקדם את החשיפה של הפוסטים שהם יוצרים, בפרופיל שלהם. אתם זוכים לחשיפה גבוהה יותר לפוסטים הספציפיים שמקדמים את המותג, הם - לעלייה בחשיפה בכלל. זו עדיין הוצאה כספית, אבל היא כדאית יותר.


  2. יום צילום - כשמותג מציע לדאוג לצילום ועריכה קצת יותר מקצועיים, כולם מרוויחים: המשפיענים מקבלים יותר סרטונים יותר מקצועיים (ולרוב גם מצלמים בעצמם מגוון סטוריז ורילז לעצמם, עם ניצול התאורה והמיקום האיכותיים) המותג מקבל יותר סרטונים יותר איכותיים עם המשפיענים, וגם יכול לצלם בעצמו סטוריז איתם לפרופיל המותג. כך שגם רבים מהמשפיענים יסכימו להוריד מחיר עבור יום כזה, וגם תקבלו תמורה גבוהה יותר.


איזו רשת משפיעה על רכישות אונליין?


טיקטוק הוציאו כמה וכמה הודעות יח"צ בשבוע האחרון על כמה הם משפיעים על מכירות, וכמו תמיד כשרשת צועקת חזק - זה לרוב כדי לכסות על מידע הפוך.


והנה, מחקר חדש של RELEX Solutions חושף פער משמעותי בין הבאזז הויראלי ברשתות החברתיות - בראשות טיקטוק הצועקת - לבין המציאות העסקית והמכירות בשטח.


אז מה במחקר? מסתבר ש-84% מהצרכנים בארה"ב אכן רוכשים מוצרים שהם מגלים ברשתות החברתיות, אבל - והנה ההפתעה - הם לא ממהרים לעשות זאת. רק 11% קונים מוצרים ויראליים תוך 24 שעות מהחשיפה, ולא פחות מ-55% לוקחים עד חודש לקבל החלטה.


כלומר, זו הפתעה - לכל מי שלא קורא/ת את חדשות הדיגיטל, ולא קרא/ה את המאמר על מסע הלקוח ב-2025 או הקשיב/ה לסקירה החודשית של מרץ, שם דיברנו על כך ש-82% מהלקוחות חוקרים מותג, מוצר או שירות חדשים 3-4 פעמים שונות לגמרי לפני שמחליטים לרכוש (מומלץ לצפות או להאזין כאן).


נתון מעניין נוסף: גם כשמדובר במוצרים שהפכו ממש לוויראליים, 68% מהצרכנים צריכים לבדוק בין 2 ל-4 חנויות (או יותר) לפני שהם מוצאים את המוצר הויראלי במלאי. רק 12% מוצאים את המוצר בחנות הראשונה שהם בודקים, ו-19% פשוט מוותרים על החיפוש אם הם לא מוצאים את המוצר מיד.


אבל רגע, מה עם הפלטפורמות המשפיעות ביותר על רכישה, לפי המחקר? אז:


  • פייסבוק מובילה עם 25%

  • טיקטוק במקום השני עם 21%

  • אינסטגרם מדורגת שלישית עם 20%

  • יוטיוב עם 16%

  • פינטרסט מאחור עם 3% בלבד


כצפוי, קיימים הבדלים דוריים ברורים: 43% מבני 18-29 מעדיפים את טיקטוק, בני 30-44 מעדיפים אינסטגרם (29%) ופייסבוק (23%), ופייסבוק מובילה בקרב בני 45-60 (28%) ו-60+ (34%).


מה לעשות עם המידע הזה?

איזו רשת משפיעה על רכישות אונליין?
זה לא ספרינט

המחקר מצביע על שתי דרכים לנצל את המידע - חוץ מלהמשיך להשקיע בפייסבוק:

  1. לבנות אסטרטגיה ארוכת טווח, לא רק להגיב לרגעים ויראליים: בהתחשב בכך שרוב הצרכנים לוקחים זמן לקבל החלטות רכישה, כדאי להשקיע בסוגים שונים של תוכן: ויראלי שמעודד גילוי, אבל גם כזה שנותן ידע ומספק את צורך החקירה והבדיקה. כשאנחנו נותנים מידע כזה ותוכן מעניין כזה אצלנו, חוקרים פחות בחוץ, מול מותגים אחרים.

  2. למדוד יותר מאשר מאיפה הגיעו רכישות: כפי שהרחבתי בזום המרץ של חדשות הדיגיטל, אי אפשר לסמוך רק על מדידת 'הקליק האחרון' שהביא צרכנים לקנות. חשוב מאוד להבין את המסע המלא של הלקוח, ולדעת לאורך הדרך, איפה אנשים מגלים אותנו, ואיפה הם חוקרים.


רגע לפני השבוע בגוגל -


היה מעניין עד כה? רוצה לקבל מייל חודשי רק עם חדשות הדיגיטל הרלוונטיות לניהול שיווק - ומה עושים איתן?

כאן נרשמות ונרשמים:

איך נעזרים ביוטיוב לקידום בגוגל?


זה (כבר) לא סוד שסרטוני יוטיוב משפיעים מאוד על SEO - כלומר, על הטראפיק לאתר המותג מגוגל. גוגל מקדמת סרטוני יוטיוב בכל הזדמנות, בניסיון נואש למנוע מהדורות הצעירים לחפש בטיקטוק במקום אצלה.


אבל איזה סרטונים מגיעים לתוצאות הטובות ביותר?


מחקר חדש מבית Adilo ניתח 1.6 מיליון סרטונים, מצא אילו 300 סרטונים מתוכם דורגו בשלושת המקומות הראשונים בתוצאות החיפוש עבור ביטויי המפתח הכי רלוונטיים, והגיע לכמה מסקנות חשובות.


אז:


איך בונים נכון קידום אורגני בגוגל - מתוך יוטיוב?


אורך הסרטון: בניגוד לאמונה הרווחת שסרטונים ארוכים מדורגים טוב יותר ביוטיוב, או שרק סרטונים של דקה וחצי עובדים היטב, המחקר גילה שהאורך החציוני של סרטונים המדורגים בשלושת המקומות הראשונים הוא 536 שניות (8-9 דקות).


כן כן. 8-9 דקות. לא ממש 90 שניות, נכון?


איך בונים נכון קידום אורגני בגוגל - מתוך יוטיוב?
אבל מה הכוונה?

בכותרות - התמקדו בכוונת החיפוש, לא במילות מפתח: רק 6% מהסרטונים שדורגו בשלושת המקומות הראשונים ביוטיוב השתמשו בכותרות שמתאימות בדיוק למילות המפתח של רוב החיפושים. הרוב הדי מוחלט, 75%, השתמשו במילות מפתח קשורות. כלומר, בשורה התחתונה, המערכת מעדיפה סרטונים שעונים על כוונת המשורר - אה, כוונת המחפש/ת - יותר מאשר התאמה מדויקת של מילים.


הסבלנות משתלמת: סרטונים ותיקים מדורגים טוב יותר. הגיל החציוני של סרטונים המדורגים בשלושת המקומות הראשונים הוא 29 חודשים (יותר משנתיים). רק 9% מהסרטונים המובילים הם בני פחות מחצי שנה.

אז כן, אין מה לנקות סרטונים ישנים.


נושא אחד, כמה סרטונים: 19% מהערוצים מצליחים לדרג מספר סרטונים בשלושת המקומות הראשונים לאותו ביטוי מפתח. שמעתם פעם את המונח "קניבליזציה של מונחי חיפוש"? היא לא רלוונטית ביוטיוב. רוצים לקדם את עצמכם סביב חיפושים מסוימים - צרו כמה סרטונים סביבם.


איכות גבוהה: 68% מהסרטונים המובילים הם ב-HD, ועוד 22% ב-4K. איכות נמוכה לא עוברת.


ואם כבר ביוטיוב ו- SEO עסקינן,


האיזכורים מיוטיוב ב-AI Overviews בתוך גוגל מזנקים


מחקר חדש מ-BrightEdge מספק נתון מעניין במיוחד: אפשר לראות עלייה של 25% באיזכורים מיוטיוב בתוך סקירות ה-AI של גוגל בין ינואר 2024 לינואר 2025.


זוכרים מה זה AI Overview בגוגל? כשאנשים שואלים את גוגל שאלה מורכבת, ובמקום לתת המון לינקים הוא נותן תשובה באדיבות ה-AI שלו, ג'מיני, שמבוססת על כל הלינקים האלה?


אז כן, כל מותג שרוצה טראפיק רוצה להיות נוכח בתשובות ה-AI האלה בתוך גוגל, והמחקר הזה נותן דרך טובה אחת לעשות את זה - סרטוני יוטיוב מעלים את הסיכוי שלנו. משמעותית.


מה שכן, התוכן מיוטיוב בסקירות AI הוא לא בכל תחום - הוא ביקר תוכן הדרכה, הדגמות ויזואליות למוצרים או שירותים, וסקירות מוצרים וחדשות. זה מחזק את החשיבות של נוכחות ביוטיוב כחלק מאסטרטגיית ה-SEO ובכלל, כחלק מתוכניות השיווק.


אגב, גוגל בדיוק הודיעה שהיא משיקה מנוע חיפוש חדש, הבן של גוגל וג'מיני יחד.

וכן, הוא עובד בצורה מאוד דומה לתקצירי ה-AI הנ"ל.

אני הזכרתי לאחרונה כמה יוטיוב חשובה לאסטרטגיה? כי היא רק נהיית חשובה יותר ויותר.


קטנות לסיום - השבוע בסימן AI:


  • טקסט בתמונות AI?! למה לא, למה לא. אידיאוגרם, מחולל תמונת ה-AI שיודע לשלב טקסט, קיבל גרסה חדשה ומשופרת. כן, אני יודעת, ממש אבל ממש נמאס לי לשמוע על גרסאות חדשות. אבל לקחתי את אידיאוגרם לסיבוב והוא נותן יופי של תוצאות, עם טקסט אמיתי, משולב יפה, בתוך התמונה - ואת זה רוב המחוללים מתקשים לעשות. וכן, יש לו כמה קרדיטים חינמיים בחודש, שזה ממש נחמד. מה שכן, הטקסט שעובד יופי? אל תחלמו על עברית. אנגלית עובדת מצוין.


  • הקרינג' של פרסומות AI

    לא פחות מ-65% מהאמריקאים שצופים בפרסומות שיוצרו ב-AI חשים אי נוחות, "מסויימת" או "גבוהה". אני בטוחה שאתם מבינים למה, ולמה זה רלוונטי גם לישראל - הרבה מסרטוני ה-AI עדיין מרגישים מאוד מאולצים, דומים מדי ולא דומים מספיק לבני אדם. מה קוראים באקדמיה Uncanny Valley. ראו הוזהרתם.


אפשר להתייעץ איתך? כן.


איזו טכנולוגיה מתאימה, איזה ערוץ שיווקי נכון, איזו מערכת CRM תתאים או איזו אסטרטגיית משפיענים תקלע בול?




היה מעניין?


כאן נרשמים לקבל את חדשות הדיגיטל למייל.

ואפשר גם לשתף בעזרת הכפתורים כאן למטה:

Comments


לכל שאלה מוזמנים ליצור עמנו קשר במייל team@thelist.co.il

מה תוכלו למצוא בדה ליסט? פרילאנסרים וספקים מכל הסוגים:
אנשי אוטומציות, מקדמי אתרים PPC, אנשי מיתוג, בניית אתרים, בניית חנויות איקומרס, ניהול איקומרס, אנשי תוכן בעברית, אנשי תוכן באנגלית, אנשי תוכן בערבית, אנשי תוכן ברוסית, מנהלי רשתות חברתיות, מנהלי עמודי פייסבוק, מנהלי קבוצות פייסבוק, ניהול קהילה, מנהלי אינסטגרם, מנהלי טיקטוק, מנהלי ויוצרי טיקטוק, אנשי קידום אתרים SEO, נשי קידום אתרים SEO, יוצרי וידאו, עורכי וידאו, צלמים, יועצים לבניית מחלקת מדיה, יועצי שיווקי, מנהלי שיווק לסטארטאפים SMO, מנהלי תוכן לסטרטאפים, קמפיינרים וקמפיינריות ממומן, ניהול קמפיין בגוגל, ניהול קמפיין ממומן בפייסבוק, ניהול קמפיין שופינג בגוגל, ניהול קמפיין באינסטגרם, קמפיינים עם מובילי דעה, קמפיין עם מובילות דעה, קמפיין עם משפיענים ומשפיעניות, שיווק במייל, כתיבת ניוזלטר, שיווק בניוזלטר, ניהול ניוזלטר, אוטומציות שיווקיות, הטמעת CRM, אנשי אנליטיקס, אסטרטגיית סושיאל, אסטרטגיית תוכן, אסטרטגיית דיגיטל, גרפיקאים וגרפיקאיות, מעצבי אתרים, אנשי UX, אנשי UI, מפתחי וורדפרס, מפתחי שופיפיי, בוני אתרים לשופיפיי, בוני אתרים ב WIX, שיפור המרות באתר- CRO, ניהול מכירות באתרי איקומרס
פרסום דרושים לאנשי תוכן קריאייטיב הפקות ודיגיטל

הצהרת נגישות:
על פי תיקון 35ו לתקנות העוסקות בנגישות האינטרנט, אתר זה פטור מחובת נגישות. אנו פועלות לשדרוג האתר במסגרתו הוא יונגש באופן מלא.
לכל סיוע מיידי ואישי בהנגשה של התוכן שלנו אנא פנו למייל team@thelist.co.il

© 2022 כל הזכויות שמורות

bottom of page